У Дніпропетровську знешкодили терористів.

Вони готувались підірвати стратегічно важливі об’єкти міста. Диверсійна група мала при собі 6 гранатометів РПГ-18, топографічні карти, маски-балаклави та інше спорядження терористичної діяльності. За словами правоохоронців, злочинці пройшли спеціальну диверсійну військову підготовку у таборах Луганщини, і мали конкретне завдання.

Цілями терористів були Мерефо-Херсонський залізничний міст, міські трубопроводи та Дніпропетровська облдержадміністрація. По кожному з об’єктів планували зробити два вистріли з гранатомета,-стверджують в СБУ. Ушкодження від такої зброї були би істотними, і могли призвести до чималої кількості людських жертв. Диверсія на адмінбудівлю мала проходити вночі за чітко спланованою схемою.

Злочинці провезли зброю поїздом за сполученням Луганськ-Одеса. До Дніпропетровська прибули три дні тому за наказом керівника однієї з терористичних груп, що базується на Донбасі. Він є громадЯнином Російської федерації. Зупинились у невеликому приватному готелі, де й були затримані оперативниками УБОЗ та УСБУ в Дніпропетровській області.

Затриманими виявилися громадяни України – жителі Луганської області Роман Оганесян (позивний «Борода») і Едуард Ключкін (позивний «Стафф»). Раніше не судимі.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрАння запобіжного заходу і проводять слідчо-оперативні дії, спрямовані на виявлення інших учасників терористичної групи. Санкція відповідної статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com